Novi Pravilnik o podsticajima za investicije u poljoprivrednu proizvodnju

U skladu sa nedavnim izmenama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je novi Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Ovaj pravilnik predstavlja korak ka unapređenju poljoprivredne proizvodnje i smanjenju troškova uz istovremeno poštovanje zaštite životne sredine.

Pravilnik precizira vrste podsticaja namenjenih za investicije u nove mašine i opremu za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura. Uz definisane uslove, način ostvarivanja prava na podsticaje i obrazac zahteva, pravilnik takođe postavlja ograničenje maksimalnog iznosa podsticaja po korisniku.

Cilj novog pravilnika je olakšati poljoprivrednicima pristup modernim tehnikama i opremi, čime će se povećati produktivnost i konkurentnost domaće poljoprivrede. Pravilnik takođe promoviše smanjenje upotrebe herbicida, doprinoseći zaštiti životne sredine i održivijoj poljoprivrednoj praksi.

Ova inicijativa Ministarstva poljoprivrede odražava posvećenost unapređenju poljoprivredne proizvodnje i podršci poljoprivrednicima kroz podsticaje i resurse koji će doprineti daljem razvoju i modernizaciji ovog sektora.

Preuzmite novi Pravilnik